2013-10-29 08:33:02• hírek • Szatmár.ro

Virtuális tanösvény a Túr Menti Védett Területeken

Az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti partnerségben az E-Consult Egyesülettel virtuális tanösvényt hozott létre a Túr Menti Védett Területeken a Kányaházi Víztározó környékén.

A tanösvény a tó partvonalát követi az erdészeti út mentén. Összességében négy megállópontot tartalmaz és egy információs pontot. Az információs pont leírja miként használható a tanösvény. A négy megállóhelyen kisebb táblák vannak kihelyezve, amelyek QR (Quick Response) kódot tartalmaznak.

A QR kód lefényképezése, egy multimédiás eszközzel és betöltése által érhető el a pont virtuális felülete, amely az ott megtalálható természeti látványosságokról tartalmaz információs szöveget, képekkel illusztrálva. A megállóhelyek a következő címekkel vannak ellátva:

- Dombvidéki erdők
- Az erdő élete
- A vizek világa
- Vizes élőhelyek

A tanösvény információs anyaga közvetlenül is elérhető a következő linken http://tur-info.ro/hu/aria-protejata/poteca/. A tanösvény 1,5 km hosszúságú, amely minden évszakban önállóan járható.

A táv nem hosszú és könnyen járható, így mindenkit csak buzdítani tudnak, hogy látogassa meg a Kányaházi Víztározó környékét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: